WooCommerce AccountView

Leverancier

APIcenter maakt het gemakkelijk om koppelingen zelf op te zetten.

Geschikt voor

AccountView

Categorieën

Omschrijving

Bestellingen, klanten, producten en voorraad synchroniseren tussen AccountView en WooCommerce. Gemakkelijk zelf op te zetten.

De belangrijkste voordelen

Zet gemakkelijk de koppeling op tussen AccountView en WooCommerce door een gratis account aan te maken op APIcenter. Dit is een gebruiksvriendelijk dashboard waar de status van de koppeling inzichtelijk is.

Na het ingeven van de API-gegevens van beide systemen (handleidingen beschikbaar in APIcenter) kan de koppeling worden geconfigureerd.

Hierbij kan worden gesynchroniseerd:

Producten
Producten worden ingeschoten vanuit AccountView naar WooCommerce. Hierbij wordt gesynchroniseerd:

 • Naam
 • Omschrijving
 • Prijs
 • Voorraad
 • Categorieën
 • Afbeeldingen

Dit is de basisset aan attributen die overgezet wordt. In de geavanceerde instellingen binnen APIcenter kan deze mapping worden aangepast of naar wens worden uitgebreid.

Er kan ook een filter worden aangemaakt waarin wordt aangegeven of het product al dan niet naar WooComerce geschoten dient te worden. De koppeling ondersteunt het werken met configureerbare artikelen zoals t-shirts. Hiervoor dienen deze ‘hoofdproducten’ op een specifieke manier in AccountView te worden aangemaakt en gekoppeld te worden aan de onderliggende producten. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden bij APIcenter.

Voorraad
Wanneer de voorraad bij een artikel in AccountView wordt aangepast, dan wordt deze voorraad ook in WooCommerce aangepast. Ontvangt u nieuwe voorraad of verlaagt u de voorraad van een artikel in AccountView? Dan wordt dit ook aangepast in WooCommerce zodat de voorraad altijd up-to-date is.

Synchroniseert u ook orders? Dan wordt ook de voorraad in AccountView aangepast bij een bestelling in WooCommerce.

Orders
De bestellingen uit WooCommerce worden automatisch naar AccountView verzonden. Hierbij kan worden aangegeven wanneer de bestelling verzonden dient te worden.

Hierbij kan onder andere ingesteld worden:

 • Bij welke status de bestelling verzonden dient te worden, bijvoorbeeld kunnen alleen de betaalde orders naar AccountView worden verzonden.
 • Branche-ID waarop de order ingeschoten dient te worden
 • Warehouse-ID, wanneer van toepassing
 • Type order. Hierdoor wordt naar AccountView het type order meegestuurd, bijvoorbeeld SO voor Send Order of WS voor Webshop order. Dit bepaalt de verdere afhandeling in AccountView
 • Orders vanaf een bepaalde datum uit het verleden kunnen worden ingeschoten

In deze orderflow kan worden gekozen voor het inschieten als een Order, hiervoor dient het product in AccountView te bestaan.

Tevens kan worden gekozen om in plaats van een order, een factuur in te schieten.
Hierbij wordt een factuur aangemaakt in AccountView, met status Open. De producten dienen in AccountView te bestaan. Ook kan worden gekozen om de factuur als definitief in te schieten.

Tevens kan worden gekozen om in plaats van een order, een financiële transactie in te schieten.
Hierbij kan in APIcenter het grootboekrekeningschema worden ingegeven. In deze optie wordt geen order of factuur aangemaakt maar wordt alleen de financieële boekhouding bijgewerkt. Bij deze optie is het niet nodig dat de producten bestaan in AccountView.

Klanten
Bij het inschieten van een order vanuit WooCommerce naar AccountView wordt de klant aangemaakt. Standaard wordt gecheckt of het e-mailadres van de klant bekend is. Zo ja, dan wordt de order op die klant ingeschoten. Zo nee, dan wordt de klant aangemaakt. Desgewenst is er te werken met een verzameldebiteur waar alle orders op worden ingeschoten.

Mogelijkheden APIcenter
Naast het instellen van de bovenstaande flows kan in APIcenter nog meer zoals:

 • Data mapping op de flows. Hierbij zijn binnen alle flows de velden zelf te mappen.
 • Het werken met meerdere webshops of meerdere externe systemen wordt ondersteund. Hier is een configureerbaar filter voor ingebouwd.
 • Alle activiteiten op de koppeling worden weergegeven zodat inzichtelijk is wat er door de koppeling heen loopt.
 • U kunt ook een mail te ontvangen wanneer er een foutmelding is. Bijvoorbeeld wanneer een order vanuit de webshop niet goed wordt ingeschoten naar AccountView. Dan kan hier actief op worden gereageerd.

Extra koppelingen nodig?
Heeft u naast deze koppeling ook een koppeling nodig met een andere webshop, marketplace of CRM-pakket?
Koppel deze dan ook via APIcenter. Staat de koppeling die u nodig hebt hier niet tussen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.

Prijs van de koppeling
Aan deze koppeling zijn geen eenmalige kosten verbonden wanneer deze zelf wordt opgezet in APIcenter.

De maandelijkse tarieven bedragen:

 • Product flow: 39 euro
 • Order flow: 19 euro
 • Stock flow: 19 euro

De koppelingen zijn maandelijks te upgraden of te stoppen. Geen langlopende contracten.

Tevens is het mogelijk om de koppeling door de consultants van APIcenter te laten inrichten. Zij kunnen de standaardkoppeling kunnen maar ook meedenken over de inrichting van beide systemen. Neem hiervoor contact met ons op voor meer informatie.

Daarnaast werkt APIcenter met AccountView-partners samen. Vraag bij uw AccountView-partner naar de mogelijkheden.

De leverancier is verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina. Neem voor vragen contact op met de leverancier.

Gerelateerde oplossingen